Waarom ons

Het zal ongeveer eind augustus 2003 zijn geweest. In een atelier driehoog achter, in het kunstenaarskwartier in de banlieue van Antwerpen.

Maar dat doet er eigenlijk niet toe. Wat telt is dat we geïnspireerd werden. We werden geraakt tot in ons hart door de kunstrestauratie. Kunst verzamelen deden we al. Genieten van kunst zit ons in het bloed. Maar restaureren was nieuw. Daarna ook zelf inlijsten. Het (terug) maken van een kunstwerk.

Ons dat zijn wij: Louis en Gerard. Daar hoog in Antwerpen begrepen we dat kunst voor iedereen is en moet zijn. Mooie kunst. Betaalbare kunst. Want van kunst genieten moet natuurlijk voor iedereen mogelijk zijn.

Veel kunst is te bewonderen in musea. Veel meer kunst zit echter in prive colecties. Collecties die normaal alleen door de eigenaar zelf te bewonderen zijn. Ons streven is dergelijke collecties voor iedereen toegankelijk te maken. Zeg maar een online museum met online exposities van kunstwerken uit prive collecties en verzamelingen. Met veel informatie over kunst, kunststomingen en individuele kunstenaars.

Daarnaast is het ons doel kunst betaalbaar en voor iedereen bereikbaar te maken. Veel kunstwerken kunnen dan ook (van de eigenaar van de collectie) gekocht worden.

Dat is ons doel en onze missie.